Internaat Bisschoppelijk College Roermond

Deze site heeft alles te maken met het Internaat van het Bisschoppelijk College te Roermond. Toen het Bisschoppelijk College van de St. Christoffelstraat 7 naar landgoed Schöndeln verhuisde is er een ontkoppeling van het internaat en de school ontstaan. Het schijnt zo te zijn dat er rondom de school een strook van 3 meter van de school is en de rest nog steeds van de oude stichting is. Beide instanties droegen toentertijd nog steeds de naam Bisschoppelijk College. Het Internaat van het Bisschoppelijk College is in 1993 gesloten en de laatste internen zijn jaren daarna vertrokken waarmee het internaat definitief historie is geworden. Al ver voor de bebouwing op de Heinsbergerweg (~1961) werd er gesport op het terrein. Het Bisschoppelijk College zat toen op de Christoffelstraat waar zowel internen als externen op school zaten.

Deze site wordt in stand gehouden door de oud-internen die 'kippen' werden genoemd. Sommige leraren op het voormalig Bisschoppelijk College weten dat vast nog wel. Voor een verklaring zie Kippen en boeren. De homepage van de 'oude kippen' is http://www.oudekippen.nl/. De site van de school is http://www.lyceumschondeln.nl/.

Op wikipedia is meer informatie over het internaat te vinden.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de GNU Free Documentation License alsmede een Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.

Deze site is een initiatief van oud-intern WiebeVanDerWorp en wordt gesponsord door ViaISN.org.