JanEricKoch

Als jongste van een groot gezin werd ik ook naar "Bisschoppelijk College" gestuurd, niet zoals mijn vader in Rolduc en al mijn broers in Weert maar als eerste naar Roermond. Dat zullen ze daar geweten hebben. Het was een van de mooiste tijden van mijn leven. In het eerste jaar voorbereiding , nog in het centrum, hadden wij met een groep medeleerlingen s'avonds de binnenbanden van de fietsen eruitgehaald, doorgesneden en met water gevuld, en dan hard ronddraaien tot deze een fijne bol vormden en natuurlijk uiteindelijk uiteenspatten. Kletsnat werden wij ervan. Echter ook ziek en ik geloof dat dat de oorzaak is geweest dat ik gevoelig was geworden voor een bacterie die op dat moment in Roermond rondwaardde. Op 31 maart 1965 werd ik zo opgenomen in de ziekenboeg bij zuster (?) en er werd een stevige griep vastgesteld. Echter voelde ik mij meer en meer beroerd worden dat zelfs deze lieve zuster de nacht bij mijn bed bleef. De volgende dag is mijn vader uit Geldrop gekomen en stelde nekkramp vast. Dat heeft de internen een paar fijne dagen bezorgd en mij een tijd in quarantaine in het ziekenhuis. Het jaar daarna zijn wij naar Schöndeln getrokken en daar zijn ook prachtige herinneringen van. Sport; atletiek en hockey en soms zelfs wat tennis. Toneel;Konden wij tenminste contact hebben met de meisjes van Roermond. Meestal was dit een goed amateur niveau maar er waren ook reeds talenten te zien. Ik herinner mij zeker de eenacter van Jozef van den Berg; Het dagboek van een gek. Uitgaansleven; Carnaval in Roermond, De Paardenstal, De Skiffel in Maaseik........Schaatsen op de plassen aan de Napoleonsweg enz. De studie vrienden; een hele hoop waarvan ik hoop dat wij elkaar zullen terugzien in September. De "heren" waaronder op de eerste plaats Otto Jansen, Smeets, Castro, van Stiphout en al die anderen. De leraren; meeste namen vergeten maar Mr Nevels van Scheikunde is mij altijd voor de geest gebleven als de man die toen reeds recupeerde wat maar te recupereren viel.

Na mijn eindexamen (Hbs-b) ben ik tweemaal uitgeloot in Nederland en daarom naar België getrokken waar ik Biologie heb gestudeerd. Daar getrouwd en samen met mijn vrouw, Linda, drie kinderen op de wereld gezet.

Nu werkzaam in de diagnostische industrie als verkoopsdirecteur voor Europa, Africa en Azië.

Ik kijk uit naar de 15e september om al die oude bekenden weer eens terug te zien. Kom op mannen, schrijf jullie in.

Met dank aan Wim Blom die mijn E-mail adres heeft weten te vinden en mij zo op het juiste spoor heeft gezet voor deelname aan dit mooie initiatief.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de GNU Free Documentation License alsmede een Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.

Deze site is een initiatief van oud-intern WiebeVanDerWorp en wordt gesponsord door ViaISN.org.