IbcMichaelHompus

Ik heb nog een paar fotootjes gevonden. Sinterklaas op flat B in 1969? Wie er op staan weet ik niet precies, maar ik zal een gokje wagen. Op de eerste zien we naast de sint Eric Kautz meen ik. Rechts met de papieren ben ik (Michael Hompus) Op de tweede foto zien we achter de boeken de jongere broer van Paul Theunissen (uit Vroenhven). De bolhoed met bril is misschien Albuin Verkooien. Op de derde foto krijgen we ook de sint beter in beeld. Wie het was?? Ik weet het niet meer. Huub Schaminee? Ook zien we nu het eerder bij de sint knielende slachtoffer en face. Wie het weet mag zeggen wie het is... Als ik me goed herinner moesten de slachtoffers vragen van de Sint beantwoorden. Een met (woorden)boeken gewapende jury moest dan beslissen of het antwoord goed was.

Inmiddels ben ik achter nog wat namen gekomen. De zwarte piet is Jan van Riel. Er werd ook snel een passend lied over gemaakt op de melodie van 'De zak van Sinterklaas': De Zak van Jan van Riel....(3x) Oh Jongens Jongens wat een Piel

Het 'Slachtoffer' zou Pieter van den Assem zijn. Wat betreft de naam van de Goedheiligman? tasten we nog in het duister.

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de GNU Free Documentation License alsmede een Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.

Deze site is een initiatief van oud-intern WiebeVanDerWorp en wordt gesponsord door ViaISN.org.